Inundații în Argeș, Dâmbovița și Teleorman. Drum județean blocat de viituri, sute de gospodării afectate

13 martie 2018, 17:52

Apa care se scurge de pe dealuri face prăpăd în Teleorman, la Orbeasca și Lăceni. Oamenii se tem că puhoaiele le vor intra în case.

Case inundate, păsări moarte și drumuri sub apă și în Argeș. Cea mai afectată de inundații este localitatea Bradu.

Localnicii s-au trezit cu apa în gospodării și spun că nu este pentru prima dată. Au făcut nenumărate sesizări către autoritățile locale.

Disperată să-și salveze locuința, o femeie și-a rupt piciorul și a fost nevoie de intervenția unui echipaj SMURD pentru a o duce la spital.

În alte zone din localitatea Bradu apa a fost atât de mare, încât a acoperit cotețele păsărilor.

Autoritățile spun că au intervenit cu tot ce s-a putut.

Inundații au fost și în comuna Stâlpeni, dar și în municipiul Pitești unde pompierii au intervenit în cartierul Craiovei pentru a scoate apa din gospodăriile oamenilor.

Județele Teleorman și Argeș sunt afectate de inundații. Pe alocuri, nivelul apei atinge si 30 de centimetri. Circulația nu a fost blocată, dar se desfășoară cu dificultate. Zeci de pompieri ridică diguri cu saci de nisip pentru a proteja localitățile Orbeasca de Jos și Lăceni.

SITUAȚIA LA ORA 17.00. Vlad Ungar a transmis de la Drăgănești Vlașca, pentru Telejurnalul de la ora 17.00:

Sunt foarte multe terenuri agricole inundate în această zonă, iar în acest moment cele mai afectate localități sunt Orbeasca de Jos și Lăceni din județul Teleorman. Oamenii spun că viitura a lovit în jurul orei 14.00. Dintr-o dată au văzut cum apa ajunge pe străzi, le intră în curțile caselor iar mai apoi în gospodării. Din estimările pe care le-au făcut pompierii militari,  până în acest moment sunt afectate de inundații câteva zeci de gospodării și câteva sute de case. Pompierii militari intervin în acest moment în cele două localități din județul Teleorman, îi ajută pe oameni să scoată apa din curți și din case.

A fost inundat inclusiv drumul județean 504, care face legătura între aceste două localități și trece prin ele.

Inundații sunt și în două loclaități din județul Dâmbovița și în trei localități din județul Argeș.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă