Inundații în 34 de localități în urma precipitațiilor abundente

Precipitaţiile abundente din ultimele 24 de ore au produs viituri şi inundaţii locale în 34 de localităţi din judeţele Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Sălaj şi Suceava.

31 Mai 2019, 10:04 (actualizat 31 Mai 2019, 10:08) Știrile TVR |
Inundații / FOTO: IGSU
Inundații
Inundații

"Misiunile de înlăturare a efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice s-au desfăşurat neîncetat, pompierii intervenind în zonele afectate atât pentru evacuarea apei acumulate din 205 curţi, 63 de subsoluri/beciuri şi 40 de locuinţe, cât şi pentru a facilita scurgerea apei din gospodării, prin acţiuni de decolmatare a şanţurilor, rigolelor şi podeţelor", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit IGSU, situaţii deosebite au fost înregistrate în judeţul Bihor, unde din cauza nivelului crescut al apei mai multe persoane s-au adăpostit în autoturism sau în podul casei. Astfel, în localitatea Vârciorog a fost salvat un adult care se afla pe stradă în momentul manifestării viiturii, precum şi un copil aflat într-un autoturism, iar în localitatea Hotar trei persoane adăpostite în locuinţă au fost evacuate de pompieri.

Totodată, în localitatea Vişeu de Sus din judeţul Maramureş se acţionează cu utilaje ale autorităţilor locale pentru refacerea carosabilului pe cele trei străzi distruse parţial de ape, accesul către 120 de gospodării realizându-se doar pietonal.

"De asemenea, din cauza apei acumulate şi a aluviunilor depuse pe carosabil, circulaţia rutieră a fost temporar afectată pe patru drumuri naţionale (DN1/BH, DN 1F/SJ, DN 28/IS şi DN 1F/SJ) şi un drum judeţean (DJ 191D/SJ), iar pe un drum naţional (DN 24C/IS) circulaţia rutieră este întreruptă. Totodată, circulaţia feroviară este întreruptă pe secţia de cale ferată 606 între localităţile Paşcani şi Ruginoasa", se arată în comunicat.

Vineri dimineaţă mai sunt în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor în judeţele Iaşi şi Maramureş. Pompierii acţionează cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor, dar şi cu mijloace specifice pentru înlăturarea aluviunilor şi materialelor rămase în urma scurgerii apelor.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 27°C 25°C
CONSTANTA 18°C 24°C
CRAIOVA 29°C 30°C
BRASOV 24°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI