Inundații în 25 de județe în urma precipitațiilor abundente. Ministrul Muncii promite că va susține simplificarea procedurii de acordare a ajutoarelor

3 iunie 2019, 12:28

Probleme din cauza ploilor torențiale sunt în toată țara. Aproape o mie de gospodării din 25 de județe au fost afectate de inundații. Iar veștile meteorologilor nu sunt deloc bune.

Din păcate, și săptămâna care urmează va fi caracterizată tot de o vreme instabilă, în majoritatea regiunilor. Adică averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, ce pot lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Aceste fenomene vor fi mai frecvente în prima jumătate a săptămânii pentru că în cea de-a doua să-și facă apariția, dar pe spații mai mici, potrivit meteorologului Meda Andrei.

Ministrul de Interne a reunit în această dimineață comandamentul de urgență.

Ministrul Muncii a promis că va susține simplificarea procedurii de acordare a ajutoarelor în ședința de Guvern de astăzi.

Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din 19 județe valabilă până la miezul nopţii. Vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, dar și viituri rapide pe râurile mici. Și meteorologii au emis un cod portocaliu de poi cu caracter torențial valabil până mâine pentru mai multe zone din Moldova Oltenia și Transilvania.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă