Inundații catastrofale lângă Atena. Cel puțin 10 oameni au murit, iar autoritățile au decretat starea de urgență

15 noiembrie 2017, 20:49

Cel mai grav afectate au fost orașele industriale Mandra, Nea Peramos și Megara situate la doar 27 de km vest de Atena. Cel puțin 10 oameni au murit, potrivit cifrelor oficiale, majoritatea persoane în vârstă găsite înecate în propriile case. Încă 10 oameni au fost spitalizați și 3 sunt dispăruți.

Marina  Kolia, locuitoare din Mandra: „Ce să vă mai spun, vedeţi şi dvs ce s-a întâmplat. Pereţii au căzut, maşinile au fost luate de apă şi totul este distrus. Toată casa mi-e plină de apă.”

Christos  Loukas, locuitor din Mandra: „Totul e distrus, nu a mai rămas nimic în picioare. Apa ne-a luat ambele maşini, şi cine ştie unde sunt acum. Iar casa este complet distrusă pe dinăuntru.”

Autoritățile au decretat stare de urgență în zonele afectate. Este a doua zi consecutiv când vremea rea face ravagii în Grecia.

Ieri, insula Symi a fost lovită de o furtună care a aruncat mașini în mare, a distrus case și a întrerupt alimentarea cu electricitate și apă curentă. Inundațiile de astăzi sunt cele mai grave care au lovit Grecia în ultimii ani. În doar câteva ore, comunități întregi au fost devastate și niciun suflet nu a scăpat de furia apelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex