Inundații, alunecări de teren și linii ferate blocate de aluviuni în județele Bistrița și Maramureș, după ploile abundente

19 februarie 2023, 19:24

Problemele au început după ploile abundente de noaptea trecută. În Bistrița Năsăud, drumul care leagă localitățile Rodna și Măgura Ilvei s-a surpat pe o porțiune de zeci de metri. Acum doi ani a fost refăcută șoseaua cu două milioane de euro, bani din fonduri europene.

Deși reabilitat recent, drumul nu mai este în garanție. Primăria l-a închis și promite că reparațiile vor începe chiar de mâine.

Tot în Bistrița, o avalanșă a blocat drumul Rodna-Valea Vinului, iar oamenii din zonă sunt nevoiți să facă un ocol de peste 30 de km.

Vremea extremă a perturbat și traficul feroviar în Maramureș. Aluviuni și trunchiuri de copaci au ajuns pe linia ferată. Două trenuri rapide au staționat mai bine de o oră până când a fost curățată.

În Crasna Vişeului, tot în Maramureș, un versant a luat-o la vale și s-a oprit în peretele unei case. A fost afectată și o anexă în care oamenii își țineau animalele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite