Inundații și viituri în Harghita. În jumătate de oră nivelul apei a crescut cu doi metri. Mai mulți localnici au fost evacuați

În comunele Bilbor şi Corbu, ploaia torenţială de duminică seară nu prevestea prăpădul care avea să urmeze. La început au fost inundate doar câteva gospodării în satul Capu-Corbului.

28 Iunie 2021, 09:04 (actualizat 29 Iunie 2021, 07:43) Știrile TVR |

Pompierii militari şi civili harghiteni continuă să intervină, luni dimineaţă, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din comuna Corbu, unde zeci de gospodării au fost afectate de ape.

________________

După ce ploaia s-a oprit, la lăsarea nopţii, dinspre comuna Bilbor s-a format o viitură pe râul Bistricioara care a înaintat vijelios spre Capu-Corbului.

În jumătate de oră, în albie, nivelul apei a crescut cu doi metri, iar autorităţile au emis avertizări RO-ALERT şi cod roșu de inundaţii.

Pentru zeci de localnici, a fost o bătălie contra-cronometru pentru a-şi salva vieţile, animalele din gospodărie şi bunurile de preţ.

Un sătean a încercat disperat să-şi salveze plugul s-a legat cu lanţurile de un copac în timp ce nivelul apei creştea vertiginos.

Pompierii au intervenit cu utilaje, i-au ajutat şi îndemnat pe oameni să-şi părăsească locuinţele în care au năvălit apele.

Unsprezece oameni au fost evacuaţi. În câteva minute, drumul comunal a fost acoperit de ape, iar oamenii au fost nevoiţi să se retragă din calea lor.

Până la ora două, când nivelul apelor Bistricioarei a început să scadă uşor, în localităţile Corbu, Capu Corbului şi Bilbor au fost inundate 10 locuinţe,

51 de gospodării, zeci de păsări au murit înecate, au fost distruse grădinile de zarzavaturi şi avariate drumuri comunale. Evaluarea pagubelor se va face astăzi.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI