Întrevedere președinte – ministrul Educaţiei: Se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
8 aprilie 2021, 11:52

Anunțul a fost făcut după întâlnirea pe care a avut-o la Palatul Cotroceni președintele țării cu ministrul Educației, anunță Administrația Prezidențială.

„Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluţia epidemiologică”, se arată în comunicat.

Cei doi oficiali au discutat despre încheierea acestui an școlar în condiții de siguranță și au convenit că este nevoie de intensificarea procesului de vaccinare a cadrelor didactice.

Ministrul Educației crede că, indiferent de sistemul de studiu, și pe viitor elevii ar trebui să poată accesa lecțiile online.

Agerpres amintește că, potrivit unui ordin comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial la 4 februarie, există trei scenarii pentru participarea la cursuri a elevilor, respectiv a studenţilor, în funcţie de incidenţa de infectare cu noul coronavirus, la mia de locuitori, timp de 14 zile, în localitatea unde se află instituţia de învăţământ.

În cazul incidenţei sub sau egal cu 1 la mie, toţi elevii sunt prezenţi fizic, la cursuri; în cazul incidenţei între 1 şi 3 la mie, participă fizic la cursuri doar preşcolarii, elevii din clasele primare şi cei din cele terminale – a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a. La o incidenţă de peste 3 la mie, participă la cursuri, fizic, doar preşcolarii şi elevii din învăţământul primar. Restul participă la cursuri în sistem online.

În ceea ce priveşte studenţii, „în funcţie de situaţia epidemiologică, de particularităţile locale, de infrastructura, de specificul programelor de studiu şi de resursele umane ale fiecărei instituţii de învăţământ superior în parte, conducerea acesteia, cu consultarea senatului universitar, stabileşte aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a activităţilor didactice” după trei scenarii: toţi studenţii participă fizic la cursuri, participarea este mixtă, fizic/online, în funcţie de profilul de studiu, sau cursurile sunt exclusiv organizate online.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite