COOLTURA

#Cooltura. ”Întregalde”, un thriller cu multă tensiune

Regizorul Radu Muntean a revenit la Cannes, la secțiunea Quinzaine des Realisateurs, cu ”Întregalde”, un thriller cu multă tensiune, în care eroii îşi pun problema supravieţuirii.

12 Iulie 2021, 16:26 |

Echipa e în formulă de succes consacrată, adică Radu Muntean şi co-scenariştii Alex Baciu şi Răzvan Rădulescu, cu care a colaborat şi la „Hârtia va fi albastră" şi „Marţi, după Crăciun".

”Întregalde” va avea premiera în România destul de repede. Mai întâi vor fi proiecţii la Tiff pe 29 şi 30 iulie, iar din 6 august întră în cinematografele din toată ţara.

Radu Muntean ne avertizeză că ”Întregalde” e filmul lui cu cea mai multă acțiune, în sensul clasic și fizic al cuvântului, spune el. Decorul, cu pădurea întunecatã, noroiul, casele strâmbe, gaterul abandonat, devine aproape un personaj în film. Lansarea la Cannes e un start bun pentru noul lungmetraj.

Titlul filmului lui Radu Muntean vine de la numele unui sat de munte, unde ajung trei prieteni aflați într-o excursie umanitară. Un moment dificil când mașina lor rãmâne blocatã într-un șanț în pãdure, îi face să-și revizuiască ideile despre empatie și generozitate.

Prospecția pe teren a fost minuțioasă, bătrânul din film, pe care vor să-l ajute cei trei prieteni din poveste, e chiar un localnic din Întregalde.

Cât privește distribuția profesioniasta, include nume cunoscute din tânără generație - Maria Popistașu, Ilona Brezoianu și Alex Bogdan.

„Întregalde" este cel de-al șaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean și a doua participare la Quinzaine des Realisateurs la Cannes, dupã selecția din 2008 cu filmul "Boogie".

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 3°C -1°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 14°C 7°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV 5°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI