Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.

Între publicarea online a tezelor de doctorat și protecția datelor cu caracter personal. Ministrul Educației, măsuri de precauție după ce a promis că va publica pe internet mii de teze

Scandalul tezelor de doctorat asupra cărora există suspiciuni ca ar fi fost plagiate ia amploare. Ministrul Educației, Monica Anisie, susține că reglementările privind protecția datelor cu caracter personal o împiedică să publice tezele scrise începând cu anul 2016, așa cum a promis. Problema a fost pasată Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Reprezentanții autorității o contrazic însă.

19 Februarie 2020, 19:41 |
Publicarea doctoratelor mai așteaptă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ministrul demis al Educației, Monica Anisie, promitea la începutul lunii februarie că peste 7.000 de teze de doctorat scrise după anul 2016 vor fi publicate pe internet.

Marți, însă, când a fost audiată în Parlament de comisia de specialitate, a susținut că înainte de a face acest lucru a transmis mai întâi o adresă către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și către toate universitățile, pentru a se asigura că demersul va fi unul legal.

Ministrul a transmis instituțiilor de învățământ că au termen până la sfârșitul lunii martie să obțină mai întâi acordul de la fiecare persoană pentru a publica aceste lucrări.

Reprezentanții autorității susțin că răspunsul transmis de ei către Ministerul Educației a fost interpretat greșit, pentru că o teză de doctorat este un document public.

Răspunsul transmis către Ministerul Educației și Cercetării:

"Autoritatea Națională de Supraveghere nu a făcut nicio referire la necesitatea existenței consimțământului autorilor tezelor de doctorat în scopul publicării acestora".

(Sursa: Comunicatul Autorităţii Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal)

Emilia Șercan crede că decizia ministerului de a face publice numai doctoratele susținute începând cu anul 2016 este o măsură de precauție pentru a nu declanșa un scandal și mai mare, în contextul în care din acel an a fost introdusă aplicația prin care lucrările puteau fi verificate și astfel se puteau înlătura suspiciunile de plagiat.

În vara anului trecut, un raport al Corpului de Control al MAI evidenția că peste trei sferturi din tezele susținute în perioada 2011-2016 la Academia de Poliție sunt suspecte de plagiat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 16°C
IASI 13°C 16°C
CLUJ 10°C 13°C
CONSTANTA 9°C 11°C
CRAIOVA 10°C 14°C
BRASOV 8°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 04 Aprilie 2020, 16:16
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 03-04-2020
Deschidere: 7548.64
Maxim: 7593.83
Mimim: 7516.19
Variatie: -0.31%
FP
1.06
0.94%
SNP
0.31
0%
TLV
1.75
0.57%
EBS
75.34
2.21%
BRD
11.04
0.54%
SNG
28.00
0.18%
SIF3
0.30
0%
SNN
14.34
0.14%
EL
9.44
2.29%
PREB
0.86
3.45%
ARHIVĂ ȘTIRI