Intrarea în Grecia, cu test negativ, devansată. Noul formular și testul COVID-19, de la miezul nopții

Platforma pentru emiterea formularelor de călătorie în Grecia
Platforma pentru emiterea formularelor de călătorie în Grecia
14 iulie 2020, 16:48

 

Formularele nu au fost disponibile după miezul nopții pe platfoma online, care nu a funcționat. MAE a intervenit pe lângă ambasada Greciei la București și la ambasada noastră de la Atena pentru remedierea problemei.
Documentul poate fi completat, inclusiv la punctul ce prevede intrarea cu mașina sau cu autocarul prin punctul Promachonas.
Cetăţenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei şi testul negativ pentru infecţia cu COVID-19, emis cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie emise în limba engleză.
Potrivit presei elene, în apropierea frontierei Kulata Promachonas ar fi apărut persoane care tranzacționează contra a 30-40 de euro teste negative Covid falsificate. Dacă turiștii vin cu documente care nu sunt autentice vor suporta rigorile legii, a declart un ofical al guvernului.

Potrivit publicatiei The Telegraph, Grecia ia în calcul revenirea la restricții mai dure după ce numărul infectărilor a crescut în rândul turiștilor străini.

Deocamdată de mâine pot ateriza în Grecia și avioanele cu turiști din Marea Britanie.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51914, atena.mae.ro, salonic.mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi www.mae.ro.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite