Intră în examen doar dacă sunt vaccinați sau dacă au test negativ. Rectorul UMF Iași: Este aproape inadmisibil să fii student la Medicină și să ai de comentat în legătură cu un act medical

13 mai 2021, 20:21

Decizia de a restricţiona accesul studenţilor şi profesorilor în sesiunea de vară a Universităţii de Medicină din Iaşi a stârnit imediat reacţii.

Persoanele imunizate nu au restricţii, dar mai mult de jumătate din cei 9.000 de studenţi ai universităţii nu sunt vaccinaţi.

În aceste condiţii, prezenţa lor la un examen este condiţionată de prezentarea unui test negativ sau a unei dovezi că au avut COVID în ultimele trei luni.

Cea mai costisitoare este varianta testelor.

Prof. univ. dr. Viorel Scripcaru, rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași: „Eu zic că este aproape inadmisibil să fii student la Medicină și să te gândești că ai de comentat în legătură cu un act medical”.

Reprezentanţii Ligii Studenților vor să conteste decizia rectoratului în instanţă.

Silvian Emanuel Man, reprezentant al Ligii Studenţilor din Iaşi: „În situația în care acțiunea de suspendare în instanță nu va fi pusă în termen cu celeritate de către instanța de judecată, suntem deciși să depunem plângere penală pentru abuz în serviciu”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Decizia UMF Iași privind accesul studenților la examene, corectă. Bolnavii care intră în spital au nevoie de un test PCR

Decizii similare ar putea fi luate și de universitățile de Medicină din Cluj-Napoca și București.

O soluţie comună ar putea fi găsită şi în cadrul alianţei G6-UMF, formată din cele 6 mari universități de Medicină din țară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite