Într-un celebru restaurant din Catalonia, sticlele goale sunt transformate în obiecte de artă

10 decembrie 2018, 12:24

Restaurantul are o pivniță cu 40 de mii de sticle de vin, șampanie și lichior, iar de la o vreme, cei trei frați care conduc afacerea au decis să transforme resturile în obiecte de artă.

Heloise Vilaseca, coordonator de proiect: „Proiectul de reciclare a pornit de la dorinţa noastră de a reutiliza sticlele de vin din pivniţa restaurantului. Pe cele goale”.

Într-o clădire din apropierea restaurantului a fost creat un atelier în care sticlele goale ajung să fie prelucrate special pentru a deveni suveniruri.

Elena Portillo, artist: „Mulţi clienţi ajung în atelierul meu înainte să intre în restaurant şi sunt fascinaţi de ceea ce văd, atunci când observă câte sticle goale avem aici. Şi văd că aceste sticle care, în mod normal, ar fi într-un container de reciclare, ajung să fie transformate complet în farfurii şi alte tipuri de veselă pentru restaurant. Sunt încântaţi”.

Sticlele goale de șampanie sau de vin sunt tăiate cu un diamant și apoi sunt topite într-un cuptor special. Rezultatul procesului este un produs artistic unic.

O sticlă de vin reciclată la Can Roca costă în jur de 35 de euro și, după ce este prelucrată în atelier, ajunge pe masa restaurantului alături de cele mai elaborate mâncaruri.

Din Spania, pentru TVR, Felix Damian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite