Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA

Într-un celebru restaurant din Catalonia, sticlele goale sunt transformate în obiecte de artă

Unul dintre cele mai premiate restaurante din lume, El Celler de Can Roca, a ajuns cunoscut pentru modul inovator de a prepara mâncăruri tradiționale din Catalonia. Acum, e celebru și pentru modul inedit în care valorifică o parte din deșeuri. Mai bine zis, sticlele goale - care sunt decorate, transformate în farfurii sau vândute ca suveniruri.

10 Decembrie 2018, 12:24 (actualizat 10 Decembrie 2018, 16:02) |
$article.media.images[0].description
Idei de reciclare într-un restaurant de top"

Restaurantul are o pivniță cu 40 de mii de sticle de vin, șampanie și lichior, iar de la o vreme, cei trei frați care conduc afacerea au decis să transforme resturile în obiecte de artă.

Heloise Vilaseca, coordonator de proiect: "Proiectul de reciclare a pornit de la dorinţa noastră de a reutiliza sticlele de vin din pivniţa restaurantului. Pe cele goale".

Într-o clădire din apropierea restaurantului a fost creat un atelier în care sticlele goale ajung să fie prelucrate special pentru a deveni suveniruri.

Elena Portillo, artist: "Mulţi clienţi ajung în atelierul meu înainte să intre în restaurant şi sunt fascinaţi de ceea ce văd, atunci când observă câte sticle goale avem aici. Şi văd că aceste sticle care, în mod normal, ar fi într-un container de reciclare, ajung să fie transformate complet în farfurii şi alte tipuri de veselă pentru restaurant. Sunt încântaţi".

Sticlele goale de șampanie sau de vin sunt tăiate cu un diamant și apoi sunt topite într-un cuptor special. Rezultatul procesului este un produs artistic unic.

O sticlă de vin reciclată la Can Roca costă în jur de 35 de euro și, după ce este prelucrată în atelier, ajunge pe masa restaurantului alături de cele mai elaborate mâncaruri.

Din Spania, pentru TVR, Felix Damian.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 7°C 1°C
CLUJ 4°C -1°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 7°C 3°C
BRASOV 6°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 18 Ianuarie 2019, 12:20
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 18-01-2019
Deschidere: 7184.84
Maxim: 7309.91
Mimim: 7184.84
Variatie: 1.59%
TLV
1.82
2.92%
FP
0.85
1.18%
TGN
331.00
4.35%
BRD
11.00
2.41%
DIGI
25.00
0.79%
SNG
28.70
1.41%
SNN
8.06
0%
CMP
0.92
9.13%
SIF3
0.23
0.88%
EBS
143.75
0.6%
ARHIVĂ ȘTIRI