Într-un atelier din Harghita se fac veşminte personalizate pentru vizita Papei

28 aprilie 2019, 18:29

În atelierul de croitorie din comuna Leliceni de lângă Miercurea Ciuc, muncitoarele lucrează de zor.  Este cea mai importantă comandă pe care au primit-o de la deschiderea unităţii în urmă cu câteva luni. Este vorba de piesele din veşmintele episcopilor şi preoţilor concelebranţi, care vor participa la Liturghia oficiată de Sanctitatea Sa, Papa Francisc. De la croială până la cele mai mici detalii, totul trebuie făcut perfect.

“Nu este aşa uşor să le confecţionezi. Trebuie foarte multă atenţie. Se lucrează şi cu mâna, trebuie brodate”, spune Anna Molnar, şef de secţie.

Femeile muncesc atent şi cu emoţie la veşmintele liturgice, să nu le scape nicio aţă netăiată, să fie brodate fără greşeli, iar la urmă, călcate fără nicio cută. Sunt foarte mândre de contribuţia lor pentru vizita Papei.

Cei 60 de episcopi şi 400 de preoţi concelebranţi care vor fi la altar sau între pelereni pentru a-i împărtăşi şi spovedi vor purta veşminte cu simboluri particulare, care să le amintească de cel mai important eveniment din istoria Bisericii franciscane de la Şumuleu Ciuc.

Veşmântul pe care îl va purta Papa Francisc în timpul vizitei din Şumuleu Ciuc va fi creat de o artistă din Satu Mare. Haina va fi din stofă albă, cu simboluri precum statuia Fecioarei Maria şi turlele bisericii de la Şumuleu, iar pe spatele va apare logo-ul vizitei Suveranului Pontif, “Să mergem împreună”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă