Într-o lună atingem vârful valului 4 al pandemiei. Autoritățile pregătesc măsuri speciale și restricții, dar economia nu se va mai închide

24 august 2021, 20:21

La final de septembrie e așteptat vârful valului patru al pandemiei, iar calculele Direcției de Sănătate Publică arată că într-o lună patru mii de persoane vor lupta să trăiască pe paturile de spital și în secțiile de terapie intensivă. Guvernul ia în calcul să aplice restricții zonale în funcție de incidență. Noile măsuri ar putea veni în septembrie, odată cu prelungirea stării de alertă.

Nu vor mai fi restricții de circulație și niciun lockdown național, restaurantele nu se vor închide integral, dar pentru o perioadă limitată, în orașele în care crește rata de infectare, în anumite locații ar putea intra doar persoanele protejate sanitar. În acest fel, economia nu va fi blocată la fel ca anul trecut.

Guvernul vrea ca certificatul digital să fie folosit și la nivel intern. Asta înseamnă că dacă mergeți la teatru, la concerte, festivalul, nunți sau botezuri veți putea să dovediți că sunteți vaccinați, ați trecut prin boală sau sunteți testat printr-o simplă scanare a QR codului.

Și regulile luptei cu pandemia s-au schimbat pentru că varianta Delta se transmite mult mai ușor, iar interacțiunile cu persoane nevaccinate cresc riscul de infectare.

Riscuri mari de transmite a virusului sunt și în mijloacele de transport în comun, unde trebuie să purtăm masca de protecție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite