Într-o comună din Iași, copiii vor învăța într-o biserică, într-un fost bar sau într-o școală neterminată

9 septembrie 2019, 18:31

Pentru 150 de copii din satul Humosu școala nu a început azi. Nimeni nu știe când vor merge la ore și mai ales unde. Școala unde au învățat până acum trebuia reparată, însă consilierii locali au votat bugetul comunei abia acum trei zile. Pentru cei de la grădiniță s-a găsit loc într-o clădire a bisericii, în timp ce elevii vor fi repartizați fiecare în altă școală.

Şi la şcoala din centrul de comună, Sireţel, lucrările au fost sistate. Din același motiv. Elevii vor învăţa în trei schimburi. În timp ce viceprimarul a fost trimis să caute mijloace de transport pentru naveta copiiilor, primarul şi directorul şcolii au început să caute – astăzi – săli de clasă pentru copiii din Humosu.

Scandalul de la consiliul local Sireţel este vechi. Primarul a fost condamnat în 2017 pentru fapte de corupţie la trei ani de închisoare cu suspendare. Continuă însă să ocupe funcția pentru că secretarul comunei nu a întocmit un referat pe care să-l trimită la prefectură și care este necesar pentru a-i înceta mandatul. Fără acestă formalitate, prefectul nu poate lua nicio măsură. Secretarul a fost dat în judecată de prefectură, în contencios administrativ.

Și elevii unui liceu din Alba Iulia încep pentru al doilea an școala într-o clădire de împrumut. Colegiul Economic Dionisie Pop Martian a intrat în reparații capitale, iar lucrările ar trebui finalizate abia la sfârșitul anului 2021.

Refacerea clădirii Colegiului Economic Dionisie Pop Martian este realizată prin programul național de dezvoltare locală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite