Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
VIDEO TELEJURNAL

Intoleranţa alimentară afectează tot mai mulţi oameni.Printre efecte: obezitate, scădere în greutate

Tot mai mulţi copii sunt prea graşi sau prea slabi şi orice am face nu putem schimba starea lor fizică. În plus, sunt agitaţi şi au probleme digestive. Puţină lume ştie că ar putea avea intoleranţă alimentară. Din estimările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, jumătate din populaţia globului e afectată, dar statisticile arată că doar un miliard ajung să fie diagnosticaţi.

12 Ianuarie 2014, 18:16 (actualizat 13 Ianuarie 2014, 09:22) |
Alimentele care ne fac rău
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

VIDEO
Alimentele care ne fac rău
Cea mai frecventă intoleranţă alimentară este cea la lactoză şi se instalează încă din primele luni de viaţă, în cazul copiilor care nu sunt alăptaţi de mame, din cauza laptelui de vacă. În ultima perioadă, s-au înmulţit şi intoleranţele la gluten sau fructoză.

Chiar şi aşa medicii spun că intoleranţa la lactoză nu este absolută. Dacă cel mic nu poate tolera laptele, de cele mai multe ori poate consuma iaurtul sau brânzeturile, deoarece lactoza se degradează prin procesare.

Unii copii pot bea cantităţi reduse de lapte, simptomele apărând numai în caz de excese. În cazul intoleranţei la gluten, adică imposibilitatea de a digera o proteină conţinută în făină, copiii pot avea probleme mai grave.

Intoleranţele alimentare nu implică sistemul imunitar, ci pe cel digestiv. Alimentele care provoacă intoleranţe sunt diferite de cele care declanşează alergii. Ultimele au o frecvenţă mai redusă decât intoleranţele. Alergiile alimentare se manifestă similar intoleranţelor de aceea deseori sunt confundate.

Alergiile pot produce însă şoc anafilactic, o reacţie care pune viaţa în pericol, pe când intoleranţele pot genera obezitate sau din contră, scădere majoră în greutate, astm bronşic, boli de piele generice precum psoriazisul, fisuri anale, constipaţie, atacuri de panica sau diaree cronică.

O altă deosebire între cele două ar fi că, în caz de alergie, manifestările sunt imediate, pe când în caz de intoleranţe, ele se pot instala chiar si dupa câteva luni de la ingerarea alimentului problemă.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 14°C
IASI 12°C 12°C
CLUJ 12°C 11°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 19°C 12°C
BRASOV 13°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 18 Martie 2019, 16:16
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 18-03-2019
Deschidere: 7861.83
Maxim: 7917.76
Mimim: 7861.83
Variatie: 0.32%
SNP
0.36
1.12%
BRD
12.70
0%
FP
0.89
0.11%
TLV
2.07
0.24%
SNG
30.45
0.5%
EL
10.02
0.2%
TGN
339.50
0.3%
DIGI
24.40
0.61%
COTE
77.30
0.39%
SIF2
1.23
0.49%
ARHIVĂ ȘTIRI