Procurorul Felix Bănilă, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, a primit aviz favorabil cu 4 voturi pentru și 3 voturi împotrivă, de la Secţia pentru procurori a CSM. La sedință a participat și ministrul Tudorel Toader. Secţia pentru procurori a CSM va trimite avizul către Ministerul Justiţiei.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil, marţi, propunerea Ministerului Justiţiei de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de procuror-şef al DIICOT, informează CSM.
Am încredere în potențialul meu și totodată în raționamentul colegilor mei, a spus procurorul Felix Bănilă, înainte de audieri.
Urmează - potrivit legii - dânșii vor redacta avizul, îl vor trimite la Ministerul Justiției. Avizul este consultativ, eu voi trimite solicitarea către președintele Republicii, indiferent de aviz, pentru că este consultativ, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader
Ministrul a declarat la începutul audierii că îi doreşte succes lui Felix Bănilă, candidat la conducerea DIICOT, indiferent dacă avizul pe care acesta îl va primi de la Secţia pentru procurori va fi pozitiv sau negativ.
"Doresc succes domnului Bănilă, indiferent de avizul pe care îl veţi da, repetând convingerea că nu vom delibera chiar în cinci minute sau în zece minute, că va fi o deliberare (...) pe fond, riguroasă, obiectivă, în raport cu cerinţele DIICOT", a spus Toader.
Ministrul Justiției Tudorel Toader l-a ales pe procurorul Felix Bănilă în detrimentul lui Daniel Horodniceanu, actualul șef al DIICOT.
Horodniceanu a avut un mandat de trei ani la șefia DIICOT, însă ministrul Justiției nu l-a mai ales pe el pentru un nou mandat de trei ani, deși ar fi avut dreptul și l-a propus pe procurorul din Bacău Felix Dănilă. Acesta nu are un CV foarte spectaculos, însă a lucrat în dosare de crimă organizată.
Voci din sistemul Judiciar îi pun la îndoială capacitatea de gestiona o structură atât de importantă cu este DIICOT.