Spital modular pentru pacienții cu COVID-19, ridicat de ”Dăruiește Viată” în curtea spitalului Elias. Interviu cu Oana Gheorghiu: Avem o parte din bani, îi rugăm pe oameni să ne susțină în continuare

Interviu cu Oana Gheorghiu co-fondator Dăruiește viața
Interviu cu Oana Gheorghiu co-fondator Dăruiește viața
3 aprilie 2020, 17:45

Interviul este realizat de Irina Păcurariu, pe pagina de Facebook a emisiunii “Rețeaua de idoli”, de la TVR. “În perioada de izolare pe care o traversăm, mi s-a părut important să rămânem conectați cu oameni cât mai diverși, cu profesii, traiectorii personale și experiențe diferite, egali acum în fața aceste crize imense și traumatizante. Așa am ajuns să încep o serie de interviuri, pe care le public pe pagina de Facebook a emisiunii și apoi pe site-ul meu, unde le adun într-o serie pe care am numit-o Rețeaua de speranță”, spune Irina.

Realizatoarea Irina Păcurariu vă propune în fiecare zi câte un interviu cu români din toată lumea, cât mai neasemănători, cu profesii, traiectorii personale și experiențe diferite, egali acum în fața aceste crize imense și traumatizante.

Depășim mai ușor perioada de izolare pe care o traversăm dacă rămânem mai conectați și mai informați, cu povești adunate din toată lumea, care ne ajută să căpătăm mai multă speranță, încredere și optimism.

 

Oana Gheorghiu, co-fondator ”Dăruiește Viață”, a explicat cum va arăta spitalul modular Covid-19 , cu ce aparatură va fi dotat,  câte paturi de terapie Intensivă își propune să aducă în sistem și  ce personalul medical va lucra aici.

”Practic, este un spital care se face din panouri pe dimensiunile adaptate curții Spitalului Elias, într-o configurație pe care am discutat-o cu medicii, cu infecționiștii, cu cei de la Terapie Intensivă, astfel încât să răspundă nevoilor acestui spital. Va fi un spital care va avea toate  instalațiile care sunt necesare unei secții de Terapie Intensivă.

Vor fi 50 de paturi de Terapie Intensivă. Contăm foarte mult ca statul să vină cu o parte din echipamentele necesare, respectiv aparatele de ventilație mecanică pentru că, în momentul ăsta se mai pot procura doar prin intervenții guvernamentale”

”Noi avem o parte din bani pentru că am început campania acum o lună de zile și oamenii au venit către noi cu donații. Cea mai mare parte am cheltuit pentru echipamente pentru protecția medicilor, pentru că ne-am dat seama că trebuie să încercăm să îî ajutăm pe cei din prima linie, să nu cadă medicii. Din păcate posibilitatea noastră este mică.”

”Este foarte greu să reușim să ne canalizăm eforturile, pentru că este un pic de haos la nivelul țării, nu a existat o coordonare cu statul. Ar fi fost foarte utilă pentru că am fi știut fiecare ONG către ce să ne ducem sau către ce să ne ducem sau să ne asumăm o parte de treabă. Așa că am încercat să ne descurcăm cum am putut  (…) Pentru spital avem nevoie de bani. Avem o parte din bani să pornim, avem susținerea pro bono a multor companii, sunt companiile care ne sunt alături în proiectul de la Marie Curie (…) Îi rugăm pe oameni să ne susțină în continuare cu sms 2 euro la 8826 – textul: împreună. Companiile pot să ne facă donații sau să ne doneze materiale. Îi așteptăm cu drag. La finalul pandemiei îl vom transforma în spital de mari arși, căci nu întrevăd prea mari șanse să avem unul adevărat în următorii ani.”

„Vă rugăm să ne fiți alături, căci singure nu vom reuși. Avem nevoie de bani, de materiale, de echipamente, de voi toți.

Împreună trecem și peste asta.

sms 2 eur la 8826

donații pe www.daruiesteviata.ro”

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite