Interviu exclusiv cu ministrul ceh de Interne: Premierul a exprimat un sprijin uriaș pentru aderarea țării dumneavoastră la Schengen

8 iulie 2022, 13:17

Prim vicepremierul ceh, în același timp ministru de Interne, Vit Rakusan, intervievat de Lucian Pîrvoiu, a declarat în exclusivitate pentru TVR că a venit momentul pentru o discuție serioasă pe tema Schengen în cadrul structurilor oficiale ale Uniunii Europene.

„Este necesar pentru noi, pentru că este o experiență istorică similară pentru noi cu țara dumneavoastră și putem observa sprijinul în creștere pentru proiectul UE în țări care sunt membre UE, dar nu pot folosi cel mai mare și profund beneficiu al UE, adică spațiul Schengen. Înțelegem și dorim să aflăm care sunt motivele, din partea tuturor statelor UE, pentru că avem impresia că țara dumneavoastră a realizat tot posibilul, iar acum dorim să aflăm de ce ușa este în continuare închisă și dorim să ajutăm la deschiderea acesteia. Așa că vrem să începem procesul, să auzim îngrijorările particulare ale acestor țări, pentru că noi avem impresia că sunt pregătite. Și apoi, de ce nu, trebuie să vorbim deschis și să găsim o definiție a situației și care sunt motivele. Vreau să îi vizitez pe toți colegii mei, în întâlniri bilaterale, și vreau să descopăr acest progres și o promisiune practică pentru dumneavoastră. (…) Nu este doar misiunea Ministerului de Interne, dat și a Afacerilor Externe și a premierului și discursul său și poziția sa sunt solide în UE. Discursul (n.red. – premierului) a exprimat un sprijin uriaș pentru aderarea țării dumneavoastră la Schengen”, a declarat Vit Rakusan pentru TVR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite