Interviu cu Serghei Jirnov, fost spion KGB : Să știți că atunci când Moscova sau Tiraspolul vorbesc despre potențiale provocări, fiți siguri că ei le şi pregătesc

13 martie 2023, 14:58

„Să știți că atunci când Moscova sau Transnistria vorbesc despre potențiale provocări, fiți siguri că ei le pregătesc, deja este un lucru cunoscut cum se petrec aceste manipulări, se pun în gura lui Peskov (nr. purtătorul de cuvânt al președintelui rus) sau a Zaharovei (nr. purtătorul de cuvânt al MAE rus), iar dacă ei vorbesc despre aceasta ei își pun planurile pe seama adversarului, iar dacă le-au anunțat public înseamnă că ei le-au și pregătit”, a spus Jirnov.

„Trebuie să fie luată o atitudine serioasă față de opoziția pro-rusă din Republica Moldova, aceasta nu trebuie tratată doar ca forță politică ce are viziuni diferite. Republica Moldova a primit statutul de stat candidat la UE, iar aceasta înseamnă că sunteți un stat democrat, un stat democrat înseamnă o justiție independentă care nu permite încarcerarea unei persoane doar pentru faptul că este suspectată de ceva ca pe timpul lui Stalin. Anume aceasta este cea mai mare provocare pentru Republica Moldova, pe de o parte să devină un stat democrat iar pe de altă parte cum să se lupte eficient cu riscurile la adresa securității. Cea mai bună metodă de luptă cu o asemenea opoziție este ca ea să dispară ceea ce este imposibil într-un stat democrat cum este Republica Moldova”, a mai spus fostul agent KGB.

CITIȚI INTERVIUL INTEGRAL PE TVR MOLDOVA

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite