Intervenţii dificile din cauza ninsorii în satele din Moldova

9 ianuarie 2017, 09:55

Cele mai multe intervenţii blocate de viscol au fost în zona oraşului Roman. La Trifeşti, un bărbat care nu putea respira a aşteptat până când un utilaj al ISU a deszăpezit calea de acces ca să poată intra salvarea.

Echipajele ambulanţei au fost solicitate non stop. În judeţul Neamţ, 48 de oameni fără adăpost au fost duşi în ultimele nopţi în centrele sociale.

Pompierii băcăuani au intervenit şi ei în localităţile izolate cu mai multe utilaje şi o şenilată şi au salvat mai multe persoane, între care şi copii în comuna Dămieneşti şi pe drumul Prăjeşti – Traian.

Duminică seară, autorităţile au decis să închidă DN 15D, un drum care de cele mai multe ori se blochează când este viscol puternic. Poliţia Rutieră a îndrumat toată noaptea şoferii pe rute ocolitoare. Pe câţiva, care trebuiau să ajungă la Iaşi, măsura i-a nemulţumit.

În câmp deschis se creează troiene care pot bloca drumurile. Poliţiştii au instituit două filtre la Sala Polivalentă din Piatra-Neamţ şi la Horia, care să întoarcă din drum şoferii, şi încă două intermediare, la intersecţia de la Ştefan cel Mare şi la Făurei. Utilajele de deszăpezire s-au retras la bază, iar pe traseu a rămas doar unul pentru cazurile de urgenţă. Duminică după-amiază au mai fost drumuri blocate de viscol în localităţile din jurul municipiului Roman, pe care autorităţile speră să le desfunde luni.

Ceea ce nu ştiu mulţi dintre cei aflaţi la volan este că DN15 D este înşelător. Dacă există porţiuni unde şoseaua este curată, la doar câţiva kilometri distanţă, în câmp deschis se creează troiene care pot bloca drumul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă