Intervenţie dificilă a salvamontiştilor din Alba pentru recuperarea unui câine de talie mare din abruptul Cheilor Mănăstirii din Râmeţ

Câine salvat
Câine salvat
13 februarie 2023, 15:54

Conform datelor comunicate de Salvamont Alba, un cetăţean a anunţat, prin apel la 112, că a ieşit de dimineaţă să-şi plimbe câinii şi a sesizat lipsa unuia dintre ei.

„Ulterior, a auzit lătratul acestuia undeva pe stâncile de pe versantul din partea dreaptă a văii, constatând că nu are posibilitatea de a urca pentru a identifica locul în care se află şi să-şi coboare câinele blocat. Stâncile sunt acoperite cu zăpadă şi iarbă îngheţată, existând pericolul alunecării”, arată sursa citată.

Salvatorii sosiţi la faţa locului au escaladat peretele stâncos până în vecinătatea câinelui – din rasa Cane Corso, dar nu au reuşit să îl recupereze, din cauza taliei mari a animalului şi a faptului că este agresiv.

În plus, spaţiul de pe stâncile pe care se află animalul este foarte îngust, peretele este abrupt şi există riscul ca acesta să cadă dacă se zbate sau încearcă să fugă de salvatori.

„De mai mult de o oră şi jumătate salvatorii montani se străduiesc să se apropie de patruped, însă acesta se manifestă agresiv şi îi latră. Acum se amenajează o regrupare din care proprietarul câinelui să fie lansat până la acesta pentru a-l putea lega, eventual să-i pună şi o botniţă pentru a facilita accesul salvatorilor montani la câine. Salvatorii montani aflaţi la locul intervenţiei apreciază că acţiunea va mai dura circa 3 ore”, precizează Salvamont Alba.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite