Intervenție impresionantă a ISU Brașov pentru salvarea unui bărbat care nu mai respira și nu mai avea puls

Salvatori ISU - IGSU
Salvatori ISU - IGSU
22 aprilie 2020, 14:02

Apelul a fost preluat de plt.adj. Dunăre Gabriel de la ISU Brașov, care i-a dat femeii indicații prin telefon și i-a spus pas cu pas ce trebuie să facă.

Un alt dispecer, plt.adj Negruț Silvian, tot de la ISU Brașov, a anticipat că echipajul SMURD trimis către alt caz ar trebui să se afle la câțiva kilometri distanță și a luat decizia să redirecționeze echipajul SMURD către cazul din Ghimbav.

Plt.adj. Dunăre Gabriel a stat în telefon cu femeia care a sunat și a îndrumat-o, aproximativ 5 minute, până în momentul când echipajul SMURD a ajuns la victimă.

„Bărbatul în vârstă de 37 de ani nu respira și nu avea puls. S-au aplicat manevre de resuscitare, iar inima bărbatului a început să bată, iar respirația i-a revenit. Victima a fost scoasă din stop cardio-respirator, a fost intubată și transportată la UPU Brașov. Deși nu intervin direct, de multe ori deciziile lor si modul în care gestionează apelurile de urgență primite pot face diferența dintre viată și moarte. Intervenția a avut loc ieri, 21.04.2020, în jurul orei 17.00, în localitatea Ghimbav, județul Brașov”, notează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

„Modul de gestionare al apelului a fost exemplar. Faptul ca echipajul a fost redirecționat si a ajuns într-un timp mult mai scurt, cât si asistența telefonică și indicațiile primite de la dispecerul ISU au fost salvatoare. Felicitări atât pompierilor din dispecerat, cât și celor de pe echipajul SMURD! Aceasta este mulțumirea acestor oameni, încă o viață salvată, încă un suflet renăscut. Este doar un exemplu, ca ei sunt mulți. Respect acestor pompieri care duc o luptă continuă pentru ca cei aflați la necaz sa trăiască!”, transmit salvatorii.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite