Interpol anunţă rezultatele operaţiunii Global Chain, condusă de Austria şi România. 212 suspecți au fost arestați și 1.426 de victime ale traficului de persoane au fost identificate

Trafic de persoane - Ucraina
Trafic de persoane - Ucraina
1 iunie 2023, 16:12

Obiectivul a fost de a detecta şi dezmembra organizaţii criminale implicate în prostituţie, muncă forţată, cerşetorie, delincvenţă, contrabandă şi care exploatau victime în America de Sud, Asia, Africa, Balcanii de Vest şi Ucraina.

Comunicatul Interpol informează despre şase arestări în Serbia a unor suspecţi acuzaţi că au obligat zece femei să se prostitueze, unsprezece arestări în Macedonia de Nord pentru o reţea de exploatare sexuală a minorilor, şapte arestări în Columbia, cu 27 de victime ale exploatării sexuale.

În România, percheziţiile vizând destructurarea unei reţele de muncă forţată au dus la patru arestări, cu opt victime identificate. În Suedia, operaţiunea a salvat cinci minori forţaţi să cerşească sub supravegherea unui bărbat de 19 ani.

În Bulgaria a fost arestat un presupus terorist care era vizat încă din 2015 de o notificare roşie a Interpol şi care călătorea cu un paşaport fals.

Operaţiunea a implicat 130.000 de poliţişti, vameşi şi poliţişti de frontieră cu intervenţii în 25.400 de locuri diferite şi controale care au vizat 1,6 milioane de persoane la punctele de frontieră, pe şosele, în gări şi în aeroporturi (153.300 de vehicule şi 8.644 de zboruri vizate).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite