Internat două zile pe un scaun. Un pacient cu COVID-19 spune că nu l-a consultat nimeni. Conducerea spitalului din Ploiești respinge acuzațiile

A stat două zile pe un scaun fără să primească niciun tratament. Un bărbat care a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru că avea COVID nu a mai putut îndura condițiile și a cerut să fie externat. Pe foaia de ieșire din spital era trecut și tratamentul pe care l-ar fi urmat, deși bărbatul spune că nu a primit niciun medicament. Conducerea spitalului respinge acuzațiile, deși admite că sunt prea mulți pacienți și prea puține cadre medicale, iar așteptarea e foarte lungă.

23 Noiembrie 2020, 21:05 Știrile TVR |
Internat două zile pe un scaun
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pe un scaun și fără să i se administreze niciun medicament. Așa a stat un bărbat infectat cu noul coronavirus în izolatorul Spitalului din Ploiești timp de două zile.

A fost adus cu ambulanța pentru că se simţea rău, era obosit şi părea răcit.

Bărbatul a fost internat şi dus la izolator unde, potrivit fiicei lui, nu a fost văzut de niciun cadru medical în cele două zile cât a stat acolo.

Fiica pacientului: Două nopţi nu l-a vizitat absolut nimeni, nici măcar o asistentă, un medic, nimic. Ne-a tot sunat că nu trece nimeni pe la el, am putut doar să îi ducem o sacoşă cu mâncare şi apă, pentru că nici apă nu le dădea.

Într-un final, familia bărbatului a decis că e mai bine să îl ia acasă.

La externare, toți au rămas surprinși când pe fişa de ieșire din spital apărea că ar fi fost consultat de 4-5 medici şi că ar fi primit şi tratament.

Fiica pacientului: Nu a primit nimic, absolut nimic în afară de masca de oxigen.

Bogdan Nica, manager, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti: Nu există pacient nevăzut. Într-adevăr, suntem supraaglomerați. De aceea și spitalul se comasează iar și mai creăm 40 de paturi. Timpul de așteptare e lung într-adevăr, dar am avut momente în care într-o oră au venit și 16 ambulanțe. Și am reușit să intubăm pacienți la UPU. La un moment dat erau 3 medici care se ocupau de 70 de bolnavi.

Reprezentanții spitalului spun însă că acuzațiile făcute de pacient și de familia acestuia sunt nefondate.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 7°C 9°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 5°C 6°C
BRASOV 5°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI