Interimar la Justiție, Lucian Bode a anunțat că va aviza proiectul privind Planul "Anghel Saligny": "M. Justiției se va pronunța de fiecare dată pe legalitatea unui proiect de act normativ, și nu pe oportunitate"

Proiectul de finanțare "Anghel Saligny" va fi avizat! Este proiectul de la care a început oficial scandalul în coaliție, iar Lucian Bode a anunțat că nu-l va bloca. Chiar mâine este ședința de guvern pentru adoptare. Stelian Ion susține însă că proiectul are vicii de constituționalitate și este chiar o invitație la furt. Premierul Cîțu a spus că Stelian Ion nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Revocarea ar fi fost discutată și cu președintele Iohannis, declară fostul ministru, care arată că există o miză ascunsă: numirea procurorilor.

02 Septembrie 2021, 21:14 |

Ministrul interimar al Justiției a anunțat joi după-amiază că a finalizat procedurile de predare-primire împreună cu Stelian Ion, fostul ministru al Justiției.

A urmat o discuție cu directorii de direcții și cu șefii principalelor structuri.

"Am acceptat să preiau interimar, pentru maxim 45 de zile conducerea MJ cu bună credință, mânat de dorința de a face această structură fundamentală în arhitectura statului român să funcționeze. Sunt un om al dialogului, sunt un om al echilibrului și vă spun că am venit aici cu încredere și cu ideea că, în toate democrațiile, cetățeanul este în centru și statul îl servește", a declarat Bode.

"Cunosc o parte din problematica Ministerului Justiției și din perspectiva unor proiecte comune pe care Ministerul Justiției le are în derulare cu Ministerul Afacerilor Interne. Sigur că un mandat interimar, de maxim 45 de zile, poate gestiona urgențele ministerului și poate gestiona câteva obiective pe termen scurt", a adăugat el.

"În primul rând, în ceea ce privește planul național de investiții Anghel Saligny - acest proiect de act normativ a fost dezbătut în primă lectură în Guvern în urmă cu 3 săptămâni și, așa cum rezultă din primele discuții pe care le-am avut cu specialiștii din MJ, cunoscând subiectul în coordonate mari ca membru al Guvernului, în această seară ne vom consulta cu echipa de la Ministerul Dezvoltării, cu specialiștii, cei care au inițiat acest proiect de act normativ, și cu siguranță voi aviza acest proiect", a subliniat Lucian Bode.

"Vreau să lămurim un lucru, apropo de modul în care se avizează proiectele la Ministerul Justiției și nu numai. Procedura de avizare a unui act normativ este de natură tehnică și așa trebuie să rămână. Ministerul Justiției trebuie să se pronunțe strict pe legalitatea actelor. Despre oportunitatea unui program sau unei măsuri guvernamentale, deciziile sunt luate atunci când construiești programul de guvernare, când stabilești politicile publice sau direcțiile de acțiune. Subliniez, Ministerul Justiției se va pronunța de fiecare dată pe legalitatea unui proiect de act normativ, și nu pe oportunitate", a ținut să accentueze ministrul interimar.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 3°C -1°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 14°C 7°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV 5°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI