Interes scăzut pentru imunizare în România, la un an de la administrarea primei doze de vaccin anti-COVID

26 decembrie 2021, 20:29

În drum spre o sesiune de cumpărături, acest tată și fiica lui s-au oprit și la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din Capitală.

Iar această tânără a venit pentru doza a treia, de care are nevoie pentru a putea pleca în străinătate. Un motiv real de altfel pentru cei care învaţă, trăiesc sau pleacă doar în vacanţă în străinătate.

La Cluj-Napoca a fost deschis un singur centru de vaccinare, cel de tip drive thrw, în care oamenii se vaccinează direct din mașină. Până la ora prânzului au reușit să se imunizeze în jur de 40 de persoane.

Ieri s-au înregistrat cele mai slabe cifre de vaccinare din tot anul.

În prima zi de Crăciun, la nivel național, doar 1.500 de persoane s-au prezentat în centrele de vaccinare ca să se imunizeze. Cele mai multe dintre ele cu doza a doua sau cu doza booster și doar 339 de persoane s-au vaccinat cu prima doză, ceea ce reprezintă o cifră extrem de mică.

Aproape 8 000.000 de persoane sunt vaccinate în Romania cu schema completă. Iar cei care nu s-au imunizat incă, mai primesc un sfat şi de la… Moş Crăciun care s-a şi vaccinat şi a făcut şi Covid.

Mâine se va împlini un an de când s-a administrat prima doză de ser în țara noastră şi în toate ţările Uniunii Europene.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite