Interdicțiile se ridică în Marea Britanie, dar cozile rămân. Șofer român: Sunt obosit, dezamăgit, nu am cuvinte pentru aşa ceva

24 decembrie 2020, 13:02

Sunt doar câteva centre care fac teste rapide, niciunul nu a fost amplasat pe marginea drumului.

Normal că s-au format alte și alte șiruri interminabile, și toată lumea a ajuns la capătul puterilor.

Oamenii se plâng că nu există toalete, nu au de unde să-și ia măcar o sticlă cu apă.

Vrem doar să facem testul şi să ne vedem de drumul spre casă. E a treia zi, suntem foarte obosiţi, nu avem destulă mâncare, nici bani, spune Alexandru, şofer de tir din România.

Sute de șoferi de tir și călători din România au așteptat de duminică redeschiderea frontierei dinspre Marea Britanie. Acum, au din nou de așteptat până să-și facă testul.

Pentru mulți, e prea târziu să mai ajungă acasă de Crăciun.

Gata, s-a terminat. De aici până acasă avem 2.000 de mile (peste 3.000 de km, n.r.) Ar însemna 45 de ore de condus non-stop, fără să dormi, doar să conduci. Nu putem face aşa ceva, mărturisește Dan Jinca, un alt șofer român.

Mă simt foarte rău. Sunt obosit, dezamăgit, nu am cuvinte pentru aşa ceva. Ce se întâmplă cu noi? E inexplicabil, spune Florian Catană, şofer român de tir.

Oficialii dau asigurări că situația va reveni la normal. Și că important e că Franța autorizează de acum întoarcerea din Marea Britanie a cetățenilor cu domiciliul în Uniunea Europeană, inclusiv pentru tranzit.

E reluată și circulația trenurilor Eurostar.

Deblocarea e consecința negocierilor dintre Paris și Londra, dar și a recomandării Comisiei Europene ca statele membre ale Uniunii să faciliteze reluarea traficului pentru a ‘evita întreruperea lanţului de aprovizionare’ şi pentru ‘călătorii esenţiale’.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite