Intemperiile au făcut 11 victime în Italia. Piața San Marco din Veneția a fost inundată. Vremea s-a schimbat brusc și în centrul Franței, unde a nins ca de Crăciun

Ploi, inundaţii, furtuni, alunecări de teren. Acesta este tabloul din ultimele zile în Europa centrală. În Italia, intemperiile au ucis 11 oameni. Vremea rea s-a abătut şi asupra Austriei. În centrul Franţei a nins abundent, un val de frig a venit peste Spania, iar Cehia şi Slovenia au şi ele de suferit.

30 Octombrie 2018, 19:51 Știrile TVR |

Vântul a atins 160 de kilometri pe oră în nordul și centrul Italiei. A luat pe sus tot ce a întâlnit în cale. A căzut grindină și a plouat în doar două zile cât în două luni.

Pe drumuri s-au format torente, circulația e complet blocată în multe zone.

În capitala Italiei, echipele de intervenție încearcă să îndepărteze arborii care au strivit mașini, să curețe străzile.

În regiunile de coastă a fost dezastru. Iahturile au ajuns unul peste altul, în porturi sunt pagube uriașe, care nu pot fi evaluate deocamdată.

Piața San Marco din Veneția e inundată. Au fost valuri atât de înalte, încât apa a atins cel mai ridicat nivel din ultima decadă.

70% din centrul istoric al orașului este sub ape.

Mihaela Antoche, corespondent TVR la Paris: "Vremea s-a schimbat brusc în Franța, în doar 24 de ore. Acum, oamenii încearcă să recupereze ce se mai poate din bunuri, iar societățile de asigurări fac primele estimări".

Furtuna Adrian a măturat Corsica timp de câteva ore. A lăsat în urmă case pline de apă și magazine distruse. Sute de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele.

Charles Angeletti, pompier: "E foarte dificil să intervenim în asemenea condiţii meteo. E chiar periculos, pentru că nimic nu poate fi controlat. Vântul a atins 180 km/oră, valuri uriașe au inundat țărmul".

900 de șoferi au dormit noaptea trecută în mașini, pe drumurile de munte din centrul Franței. A nins ca de Crăciun. S-a așternut un strat mare de zăpadă și s-a format polei.

Din cauza intemperiilor, peste 195 de mii de locuințe au rămas fără curent electric.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI