Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES
»
VIDEO ORA DE ŞTIRI

Inteligenţa noastră este în declin lent, spun geneticienii. Studiul, dezbătut la "Ora de ştiri"

Oamenii îşi pierd tot mai mult capacităţile cognitive şi devin din ce în ce mai instabili emoţional, deşi, paradoxal, progresele facute de omenire sunt uriaşe, se arată într-un studiu publicat în revista Natural Society. Tema a fost dezbătută, sâmbătă, la Ora de ştiri, pe TVR 2, de la ora 22.00, cu medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

23 Februarie 2013, 18:35 (actualizat 23 Februarie 2013, 23:32) |
Declinul inteligentei. Ora de stiri
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

VIDEO
Declinul inteligentei. Ora de stiri
Intelectul este fragil genetic, dar să spui că omenirea se îndreaptă spre un fel de idioţenie este greşit, a spus Gabriel Diaconu, medic psihiatru, invitat la "Ora de ştiri" de sâmbătă seara.

"Delegăm foarte multă memorie, asta înseamnă că nu mai rezolvăm algoritmi, dar n-are de-a face cu inteligenţa noastră", a spus acesta.

Urmăriţi întreaga dezbatere din ora de ştiri în secţiunea VIDEO.

"Capacităţile cognitive şi emoţionale ale omului sunt afectate de orice fel de mutaţie genetică", spune Gerald Crabtree, genetician la Universitatea Stanford.

Aşa că cercetătorii încearcă să afle care sunt cauzele care ne afectează inteligenţa. Studiul oamenilor de ştiinţă s-a oprit asupra alimentaţiei şi au găsit deja câteva elemente pe care le-am putea evita cu uşurinţă.

Cercetătorii de la Harvard au descoperit că o concentraţie prea mare de fluorură în apă duce la scăderea IQ-ului.

De asemenea, prezenţa pesticidelor în legume şi fructe duce la schimbări de durată în structura generală a creierului. Pur şi simplu, funcţiile cognitive scad, se arată într-un studiu publicat în "Proceedings of the National Academy of Sciences".

Şi alimentele procesate sunt responsabile de scăderea nivelului inteligenţei, spun cercetătorii britanici, care au făcut un studiu asupta a 14 000 de copii. Rezultatul este uluitor: dacă un copil consumă alimente procesate de la vârsta de 3 ani, declinul IQ-ului ar putea începe în următorii cinci ani. Dimpotrivă, copiii care primesc o dietă bogată în nutrienţi, incluzând consumul de fructe şi legume, vor avea un IQ mai ridicat.

Care este impactul asupra umanităţii a declinului inteligenţei şi cum am putea evita acest proces, ne va da lamuriri sâmbătă, la Ora de ştiri, pe TVR 2, de la ora 22.00,  medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SCI-TECH
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 12°C
IASI 9°C 10°C
CLUJ 12°C 14°C
CONSTANTA 18°C 11°C
CRAIOVA 13°C 12°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 23 Octombrie 2017, 23:35
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 23-10-2017
Deschidere: 7933.48
Maxim: 7952.73
Mimim: 7900.58
Variatie: -0.41%
BRD
12.24
0.48%
TLV
2.25
0.88%
SNP
0.28
0.7%
SNG
31.85
0%
TGN
398.00
0.25%
FP
0.84
0%
COTE
105.50
0.94%
TEL
29.75
0.5%
ATB
0.54
0.37%
EL
12.98
0%
ARHIVĂ ȘTIRI