Inteligența artificială, pro și contra. Prin aplicații de recunoaștere facială datele personale pot fi aflate în câteva minute

21 februarie 2023, 19:49

Un specialist în inteligența artificială a făcut o demonstrație care dă de gândit. Pornind de la fotografia unui jurnalist, el a descărcat alte zeci de poze fară să menționeze numele jurnalistului. Totul s-a aflat în câteva secunde.

Astfel, zeci de fotografii, unele uitate, sunt imediat accesibile, identitatea este dezvăluită, iar informațiile pot fi apoi folosite de oricine.

Testul merge mai departe, de această dată pe stradă, iar specialistul încearcă același lucru, plecând de la o poză vrea să afle identitatea persoanei. Și așa ajunge la o tânără din Lyon, care stă la o cafenea și care este înregistrată pe site-uri care angajează bone. Demonstrația reușește.

În 20 de secunde s-au aflat toate informațiile. Tânăra este surprinsă: „E cam înfricoşător. Un necunoscut care îţi ştie prenumele, numele, chestia asta te sperie. Mai ales că nu suntem de aici, suntem din alt oraş.”

Nu sunt genul de persoană care pune poze pe internet.

În fața unor posibile abuzuri, se poate face o cerere către motoarele de căutare pentru a șterge rezultatele căutării sau pentru a ascunde informații personale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite