Întârzieri mari ale trenurilor în Gara de Nord din Capitală. O grevă spontană s-a suprapus peste circulația îngreunată de zăpadă

21 aprilie 2017, 14:43

Vineri dimineață la depoul Grivița, acolo unde se formează treurile care pleacă din Gara de Nord, angajații CFR au declanșat o grevă spontată nemulțumiți de salarii și se condițiile de muncă. În plus a expirat și acordul dintre sindicaliști și minster astfel că nu mai au contract colectiv de muncă. Acestă grevă s-a suprapus cu întârzierile cauzate de condițiile meteo nefavorabile, astfel că întârzierile sunt și la sosire și la plecare.

Cea mai mare întârziere este la trenul de Galați care trebuia să plece la ora 13:15 minute. Mai sunt întârzieri la trenurile din Suceava, Craiova, Viena și Constanța.

Se mențin în continuare întârzierile la sosiri. Trenul de Iași a avut o întârziere de 60 de minute și cel de Deva 120 de minute.

În același timp, trenurile au întârzieri și la sosirea în Gara de Nord, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care au provocat căderi de copaci pe linii în diferite puncte din rețeaua feroviară.

Pe SRCF Galaţi, relaţia Adjud – Pufeşti (unde circulaţia se defăşoară doar pe firul II) între orele 1.30 – 5.20 circulaţia feroviară a fost întreruptă, deoarece locomotiva ce remorca trenul 1856 a agatat cu pantograful un cablu care atarna de linia de contact.  Au întarziat 8 trenuri cu 1397 minute.

Pe relaţia Hanu Conache – Independenţa, ora 2,06 circulaţie întreruptă deorece un fir Renel s-a rupt şi a căzut în gabaritul liniei.De la 4,50 se circulă pe firul II cu tracţiune Diesel.

Pe SRCF IAŞI – Pe relaţia Paşcani – Târgu Neamţ, din cauza copacilor căzuţi pe firul de contact, circulaţia este întreruptă de la ora 2,16. Echipele de intervenţie au desfăşurat lucrări de remediere iar la ora 8,10 s-a redeschis circulaţia. Trenurile vor ajunge cu întârzieri la destinaţie.

Pe SRCF Braşov, relaţia Timişu de Sus – Dârste din cauza copacilor căzuţi pe firul de contact circulaţia a fost întreruptă de la ora 2,20. La ora 7,29 firul I s-a repus sub tensiune, firul II rămâne închis, se lucrează pentru remediere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite