Întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu liderii Coaliției, în contextul crizei politice, a fost amânată pe săptămâna viitoare

14 aprilie 2021, 17:52

Președintele este așteptat să medieze între PNL și USR-PLUS, după ce USR-PLUS a anunțat că nu îi mai acordă încredere politică premierului Florin Cîțu, ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu.

Cronologia evenimentelor de miercuri care au dus la această criză politică:

Premierul Florin Cîțu i-a demis pe Vlad Voiculescu și pe secretarul de stat Andreea Moldovan de la Ministerul Sănătății (MS), după publicarea unui ordin privind noile criterii de carantinare. În același timp, l-a numit pe Dan Barna ministru interimar la MS, până când USR-PLUS va propune o altă persoană.

– Dan Barna a refuzat interimatul.

Premierul Florin Cîțu a declarat că a luat decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății pentru a se asigura că încrederea românilor în instituțiile statului rămâne.

Ludovic Orban a declarat: „Îl susținem pe premierul Cîțu în acest demers. Decizia nu are legătură cu menținerea coaliției de guvernare”.

– USR-PLUS cere de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu

Dan Barna, declarații după demiterile de la Ministerul Sănătății„În acest moment, premierul nu mai are susținerea USR-PLUS. Cerem o întâlnire de urgență a coaliției pentru a discuta despre încrederea acordată premierului Florin Cîțu”

Kelemen Hunor, după anunțul lui Dan Barna privind susținerea pentru premier: „Sunt convins că USR-PLUS va veni cu o nominalizare. Va fi o discuţie în coaliţie şi nu se pune problema să ne gândim la alte variante”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite