Întâlnirea istorică dintre Vladimir Putin și Kim Jong-Un s-a prelungit cu două ore și s-a încheiat cu un dineu grandios

Întâlnirea istorică dintre Vladimir Putin și Kim Jong-Un s-a consumat undeva, în Extremul Orient Rus. La Vladivostok nu s-au semnat documente între Rusia și Coreea de Nord, dar ziua s-a încheiat cu un dineu grandios. Liderul de la Kremlin a declarat că dorește garanții de securitate din partea comunității internaționale pentru liderul de la Phenian.

25 Aprilie 2019, 21:08 (actualizat 25 Aprilie 2019, 21:17) |

Vladimir Putin și-a primit oaspetele într-un decor hollywoodian, Kim Jong Un având grijă să pășească în urma liderului de la Kremlin.

În timpul recepției, președintele Rusiei a declarat că dosarul nuclear nu se poate rezolva decât pașnic.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Salutăm paşii făcuţi de autorităţile nord coreene în sensul stabilirii unui dialog direct cu SUA şi normalizarea relaţiei cu Sudul.

Kim Jong Un, care a călătorit câteva ore bune până la Vladivostok, în trenul moștenit de la tatăl său, a fost auzit de lumea întreagă mai mult ca niciodată.

Ziariștilor li s-a permis să filmeze și la începutul discuțiilor, care s-au prelungit cu două ore peste programul prevăzut, dar și la recepția oferită în onoarea sa.

Kim Jong Un, preşedintele Coreei de Nord: Prieteni şi tovarăşi, am vizitat Federaţia Rusă cu intenţia fermă de a continua construirea relaţiei de prietenie dintre Rusia şi Coreea de Nord.

Mediile analitice din capitala rusă sunt de părere că liderul nord corean a venit în Rusia în căutare de noi aliați în condițiile în care China s-ar putea să se înțeleagă cu Statele Unite și să nu mai sprijine atât de mult regimul de la Phenian.

Andrei Manoilo, Universitatea Lomonosov: Este foarte posibil ca procesul de denuclearizare a Coreei de Nord să se desfăşoare sub controlul Rusiei exact după schema aplicată în Siria, când au fost distruse depozitele de arme chimice ale lui Bashar al-Assad.

Grigore Scărlătoiu, specialist în probleme nord-coreene: Obiectivul strategic fundamental al regimului din Coreea de Nord este să-şi păstreze armele nucleare şi rachetele balistice, să fie recunoscut ca stat posesor de arme nucleare.

La Vladivostok, cei doi lideri și-au dăruit reciproc câte o sabie, însă au preferat să le păstreze în cutie.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 24°C 19°C
CLUJ 19°C 15°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 26°C 26°C
BRASOV 20°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI