CORESPONDENȚĂ DIN RUSIA

Întâlnirea între Vladimir Putin și Kim Jong-Un s-a încheiat fără anunțarea unor concluzii. Liderul nord-coreean: Suntem convinşi că armata rusă, poporul rus vor obţine marea victorie în lupta sfântă de pedepsire a răului cel mare

Mult așteptata întălnire între Vladimir Putin și Kim Jong-Un s-a încheiat într-o notă misterioasă, fără anunțarea unor rezultate concrete. Deși discuțiile au durat mai mult de patru ore atât în plenul delegațiilor, cât și în format tet-a-tete, protagoniștii întâlnirii nu au făcut nici măcar o declarație de final.

13 Septembrie 2023, 19:11 (actualizat 14 Septembrie 2023, 00:29) Știrile TVR |

Vizita la Vostocinîi a debutat cu o excursie a liderului nord-coreean la elementele de infrastructură ale cosmodromului. Cosmodromul ca loc de întălnire nu a fost ales întâmplător și reflectă ambițiile Rusiei de a rămâne o putere măcar în domeniul spațial.

Camerele de luat vederi au surpris în mai multe rânduri uimirea și mirarea liderului de la Phenian de cele văzute, fapt ce denotă că Vladimir Putin și-a stabilit o strategie precisă de a-l cuceri pe omologul sau nord-coreean.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: Bineînţeles că discutăm chestiuni legate de cooperarea economică şi chestiuni umanitare, precum şi despre situaţia din regiune. Avem multe de discutat. Mă bucur să vă văd. Mulţumesc că aţi acceptat invitaţia de a veni în Rusia.

Kim Jong-Un, lider Coreea de Nord: Suntem convinşi că armata rusă, poporul rus va obţine marea victorie în lupta sfântă de pedepsire a răului cel mare, care visează la hegemonie şi nutrește iluzii expansioniste.

La întâlnire, din partea Rusiei au fost prezenți trei vicepremieri, ministrul de Externe, Lavrov, și cel al Apărării, Șoigu - fapt ce denotă că au fost abordate și aspecte de ordin militar, în contextul războiului din Ucraina.

Multe dintre detaliile convenite între cei doi lideri au rămas în spatele ușilor închise. După întălnire nu s-au organizat nici conferințe de presă și nici declarații de final așa că deocamdată nu putem știi dacă Phenianul va ajuta Rusia cel puțin cu muniție pe frontul din Ucraina.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 3°C 5°C
BRASOV 3°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI