Întâlnire între oficiali moldoveni și liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski

Doi ambasadori ai OSCE examinează situaţia regională, în urma recentelor explozii din regiunea transnistreană. Oficialii discută cu autorităţile de la Chişinău despre recentele evenimente din zona de securitate și regiunea transnistreană. Vizita lor vine după ce, aseară, a avut loc o întâlnire extrem de importantă, între doi înalți oficiali de la Chișinău și liderul regimului separatist de la Tiraspol. Despre rezultatul acestor întrevederi ne vorbește Vadim Cheptănaru, de la TVR Moldova.

29 Aprilie 2022, 14:58 (actualizat 29 Aprilie 2022, 17:08) Știrile TVR |

Aseară, la Varnița, o localitate situată în zona de securitate a Republicii Moldova, a avut loc o întâlnire importantă între doi oficiali de la Chișinău - vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian, consilierul prezidențial pe probleme de securitate Dorin Răcean și liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a transmis Vadim Cheptănaru, de la TVR Moldova.

Discuțiile s-au axat pe situația curentă de securitate din regiune. S-a mai vorbit și de problemele sociale, umanitare, de cele legate de vamă, dar și despre relansarea dialogului pe toate platformele ce țin de rezolvarea conflictului transnistrean.

Atât oficialii, cât și presa din stânga Nistrului au dat prea puține detalii despre întâlnire.

Tot astăzi a venit și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, care a declarat că ultimele provocări din regiunea transnistreană nu sunt benefice, atât pentru Republica Moldova, cât și pentru rezolvarea diferendului transnistrean.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI