Întâlnire între conducerea PSD și parlamentari, miercuri, la Vila Lac, cu o zi înainte de votul moţiunii de cenzură

Întâlnire între conducerea PSD și parlamentari miercuri
Întâlnire între conducerea PSD și parlamentari miercuri
8 octombrie 2019, 15:24

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, în mai multe rânduri, că moțiunea de cenzură nu va trece, precizând că ulterior va veni cu remanierea în Parlament. Liderul PSD a mai spus că a discutat cu parlamentarii partidului care au semnat moțiunea de cenzură și le-a cerut mai multă responsabilitate, precizând că aceștia nu vor fi sancționați.

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, va fi dezbătută şi votată joi, începând cu ora 10.00, în Parlament. Numărul necesar adoptării moțiunii este de 233 de parlamentari.

Marcel Ciolacu a declarat, miercurea trecută, că PSD a pierdut, matematic majoritatea în Parlament. Președintele Camerei Deputaților a mai spus că PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici cele cinci partide de opoziție adunate nu fac 233 de voturi pentru a trece moțiunea de cenzură.

Printre semnatarii moțiunii de cenzură se numără foștii parlamentari social-democrați Mihăiță Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoș, precum și deputatul PSD Marius Bota.

De cealaltă parte, Ludovic Orban a anunțat că este posibil ca 247 de parlamentari să voteze pentru moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă. Liderul PNL a precizat că nu există semnale că semnatarii moțiunii nu vor participa la vot.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă