Întâlnire Ciolacu - Klemm: Discuții privind întărirea relațiilor dintre România și SUA

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a avut vineri o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm. Tema discuţiilor a fost consolidarea relaţiilor dintre România şi SUA.

28 Iunie 2019, 18:38 (actualizat 28 Iunie 2019, 18:40) |
Marcel Ciolacu / FOTO: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"România este şi va rămâne un susţinător puternic al legăturii transatlantice. Această legătură rămâne indispensabilă pentru securitatea şi prosperitatea cetăţenilor noştri. Dialogul şi cooperarea dintre ţările noastre vor continua să se bazeze pe împărtăşirea unor valori comune precum democraţia, statul de drept şi respectarea drepturilor omului", a declarat Marcel Ciolacu, conform unui comunicat preluat de Agerpres.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a reiterat rezultatele excelente obţinute în cadrul Parteneriatului strategic cu SUA pe zona de securitate şi a exprimat dorinţa pentru întărirea dimensiunii economice.

"România are o serie de avantaje competitive care ne fac extrem de atractivi pentru investiţiile străine: suntem un factor de stabilitate politică în regiune, avem o economie care creşte în fiecare an, forţă de muncă calificată, dar şi facilităţi pentru firmele care doresc să deschidă afaceri. Sunt atuuri importante pentru a reuşi să facem din România un hub regional pentru exporturile şi investiţiile americane", a spus Marcel Ciolacu.

El a amintit şi de recenta întâlnire pe care a avut-o cu membrii celei de-a şaptea misiuni economice anuale a Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), care a reunit opt dintre cele mai puternice companii americane din domenii precum energie, apărare sau industria farmaceutică.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat interesul pentru intensificarea dialogului la nivel parlamentar, inclusiv prin vizita unor delegaţii ale Congresului SUA.

Ambasadorul Hans Klemm a spus că apreciază deschiderea pe care preşedintele Camerei Deputaţilor o manifestă pentru întărirea cooperării bilaterale şi a susţinut că SUA sunt pregătite să ofere tot sprijinul necesar României pentru îndeplinirea obiectivelor strategice, mai precizează sursa citată.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 9°C
IASI 9°C 5°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 9°C 6°C
CRAIOVA 12°C 7°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI