Întâi testul de birocrație, apoi ajutorul de încălzire. Formularul de solicitare are 14 pagini cu date despre membrii familiei, tipuri de venituri, bunuri deținute

Încălzirea locuințelor a devenit o problemă pentru mulți români, odată cu răcirea bruscă a vremii. Fie că nu au o sursă de căldură, fie că aceasta costa prea mult. Sprijinul de la stat este așteptat din noiembrie, dar pentru obținerea lui este necesară completarea unui formular și depunerea de acte doveditoare. O procedură care pe oameni îi sperie, iar pe funcționari îi pune la treabă.

14 Octombrie 2021, 19:03 |

Cine vrea să primească ajutor de încălzire are de trecut testul formularului: 14 pagini cu date despre membrii familiei și tipuri de venituri, bunuri deținute - vehicule, animale, clădiri sau terenuri agricole.

Când l-au citit, unii s-au speriat.

"Mă las păgubașă, cred. Pentru 10 lei pe care mi-i dau ei".

"Când te duci, îți întoarce spatele și spune că ai pensie, ți-ajunge 10 milioane".

Costel Manolachi, primarul comunei Vânatori: "Nu se poate completa chiar simplu și chiar de oricine. Noi vom pune la dispoziție atât personal, cât și material, hârtiile, deși se consumă foarte mult și am mai văzut că uneori sunt ajutoare care ajung la suma de 10 lei, consumăm mai multa hârtie decât ajutorul de stat".

Angajații serviciului de asistență socială din Păulești, Prahova, îi ajută pe săteni să completeze formularul și le spun ce documente au de adus ca să primească ajutor de încălzire.

Pentru a grăbi procesul de înregistrare a dosarelor, în multe instituții operațiunile se fac și online.

Românii cu venituri mici pot depune documentele începând de săptămâna viitoare, până pe 20 noiembrie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 13°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 12°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI