Instructor auto și ‘sufleor’, arestați preventiv. Au ajutat să treacă examenul candidați analfabeți, iar pe unii chiar și să obțină buletine de București

19 octombrie 2022, 19:09

Aproape 60 de foști elevi ai instructorului, alături de un complice, ar fi fraudat proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere. Surse judiciare spun că cei doi ar fi început colaborarea în urmă cu 9 ani.

Ar fi activat atât în București, cât și în alte orașe ale țării, acolo unde își găseau clienți. Iar aceștia plăteau sume între 3000 și 7500 de euro, tariful fiind stabilit în funcție de posibilitățile financiare ale beneficiarilor.

Mulți dintre ei nu știu să citească, așa cum au constatat polițiștii ilfoveni după un flagrant.

Unul dintre bărbați ar fi plătit 7500 de euro numai pentru a trece de proba scrisă. Banii au fost încasați de instructor și de cel care juca rolul de ‘sufleor’.

Cei doi au folosit tehnologia pentru a-și ajuta clienții generoși. Acceptau „clienţi” de orice nivel. Pe unii chiar încercau să-i înveţe literele.

Aveau şi clienţi care cunoşteau cât de cât alfabetul.

Numai că marți afacerea celor doi a fost oprită de politiştii ilfoveni. Instructorul și complicele său au fost prinși.

Surse judiciare spun că încă se stabilește numărul celor care au apelat la serviciile lor și câți dintre ei au obținut până la urmă și un permis auto.

Până acum au fost identificate aproximativ 15 persoane.

Pentru că în ultimii ani cei doi suspecți au preferat să lucreze în București, le făceau şi bulentine clienților, la o adresă care însă le era cunsocută polițiștilor. Acolo erau înregistrate ca locuind, într-un singur apartament, aproximativ 10.000 de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite