Institutul pentru Studiul Războiului: Trupele ruse retrase din zona Kiev nu au fost retrimise în Ucraina. Militarii sunt demoralizați și nu și-au primit plata

Harta operatiunilor in Ucraina - 12 aprilie
Harta operatiunilor in Ucraina - 12 aprilie
13 aprilie 2022, 08:32

Armata rusă continuă eforturile de a reface trupele avariate în atacul eșuat de la Kiev în zonele Belgorod și Voronezh, dar nu a trimis încă aceste forțe înapoi în Ucraina pentru a relua luptele.

Rapoarte ucrainene sugerează că moralul și voința de a lupta rămân scăzute în unele unități și zone rusești.

Serviciul de informații al apărării ucrainene transmite că trupele ruse au continuat să  lupte cu moralul scăzut și că stimulentele financiare promise pentru a participa la luptă în Ucraina nu au fost oferite așa cum s-a promis. Astfel, militarii din Divizia 47 de tancuri a Armatei 1  nu ar fi primit plata suplimentară promisă pentru participarea la operațiunile din Ucraina, iar conducerea militară le-a ignorat apelurile.

De asemenea, rapoartele arată că  trupele ruse refuză să mai participe la lupte din cauza numărului de cadavre care se întorc în Rusia, iar armata rusă trimite cadavrele în loturi mai mici pentru a nu provoca  panică în comunitățile locale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite