Institutul de Transplant Renal Cluj, în pragul falimentului. Medicii avertizează că unitatea nu trebuie transformată în simplă secție

14 noiembrie 2017, 07:55

Institutul de Urologie din Cluj este singurul din ţară unde se realizează transplant renal la copii.

„Credem în intențiile domnului ministru de a salva acest institut. S-au discutat problemele institutului, domnul ministru bineînțeles că le știa. Știe și despre posibilitatea ca institutul acesta să se dezvolte”, a indicat dr. Silviu Moga, managerul Institutului de Urologie și Transplant Renal.

Medicii speră ca datoriile să fie achitate printr-o hotărâre de guvern. O altă soluție ar fi reorganizarea și, în ultima instanță, trecerea institutului în subordinea spitalului județean de urgență.

Medicii cred însă că orice alt mod de organizare ar duce la pierderea identității institutului și a personalității juridice. Ei preconizează că, în această situație, cel puțin pentru o perioadă, transplanturile ar putea fi blocate.

Situația este incertă, iar presiunea pe care o resimt medicii este uriașă. Cu toate acestea, specialiștii de aici fac ce știu cel mai bine: salvează vieti!

Institutul de Urologie și Transplant Cluj a mai trecut printr-o criză similară în 2014. Datoriile au fost stinse atunci printr-o hotărâre de guvern. În prezent, institutul are datorii de peste 2 milioane de lei. Conturile sunt blocate din primăvară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite