Institutul Cantacuzino a obținut autorizația de distribuție angro, în vederea comercializării medicamentelor cu autorizație de punere pe piață, în statele membre ale Spațiului Economic European

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a eliberat autorizația de distribuție angro Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

23 Decembrie 2020, 14:43 (actualizat 23 Decembrie 2020, 15:21) |
Institutul Cantacuzino

Această autorizație se eliberează în vederea distribuției medicamentelor cu autorizație de punere pe piață, în statele membre ale Spațiului Economic European. Ca urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul:

- produse în acord cu art. 806 din legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice;
- produse cu distribuție în “lanțul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”, transmite Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel, Centrul Național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este din acest moment complet autorizat și avizat de către ANMDMR - autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman.

„Pe data de 26 decembrie 2020 Institutul va recepționa prima tranșă simbolică de 10.000 de doze ale vaccinului dezvoltat de BioNTech și Pfizer, primul vaccin împotriva COVID-19 căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață. Dozele vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase din prima linie în lupta împotriva COVID-19”, reamintește Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

 

sursa mediafax

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI