Institutul Cantacuzino a intrat în subordinea M.A.P.N. Bodog: În minimum doi ani vom începe producţia de vaccin

Institutul Cantacuzino a trecut, oficial, în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, de la Ministerul Sănătății. De vineri are regim militar! Dimineață a fost semnat protocolul de predare primire între Ministerul Sănătății și M.Ap.N. Ultimele vaccinuri au fost produse la Cantacuzino în 2013, însă au fost neconforme.

22 Decembrie 2017, 09:37 (actualizat 22 Decembrie 2017, 19:49) |
Institutul Cantacuzino, oficial la Apărare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Institutul strategic pentru România are, de acum, regim de unitate militară. Nimeni nu va fi dat afară, dimpotrivă, chiar după sărbători vor fi făcute angajări, pentru că deficitul de specialişti este foarte mare, spune ministrul Apărării Naţionale. După ce unitatea a intrat în declin, mulţi au plecat în privat, pe bani serioşi.

nstitutul strategic pentru România are de acum regim de unitate militară. Nimeni nu va fi dat afară, dimpotrivă, chiar după sărbători vor fi făcute angajări, pentru că deficitul de specialişti este foarte mare, spune ministrul Apărării Naţionale. După ce unitatea a intrat în declin, mulţi au plecat în privat, pe bani serioşi.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, și Ministerul Apărării Naționale, Mihai Fifor au declarat că au un plan bine pus la punct pentru pornirea producției de vaccinuri în țara noastră.

Ţintele sunt ambiţioase. Oficialii şi-au propus să transforme institutul într-un pol european de producţie de vaccinuri, care să asigure necesarul şi în Europa, dacă apar sincope. Spun că au cerut sprijinul miniştrilor Apărării din ţările Uniunii Europene şi NATO, iar comisarul european pentru sănătate, Vytenis Andriukaitis, a acceptat deja ideea. Ministrul Sănătăţii declară că într-un timp foarte scurt va începe producţia de vaccinuri.

Ministrul Apărării a declarat că se ia în calcul mutarea producției de vaccinuri din zona Eroilor, în cea de la Băneasa.

Declinul Institutului Cantacuzino a început în 2010, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului nu i-a mai dat autorizaţie.

Ultima dată, la noi în țară, vacinul antigripal a fost produs în anul 2013. A fost vorba despre 400.000 de doze, care nu au putut fi folosite pentru că s-a descoperit că acestea conțineau o concentrație mare dintr-o endotoxină. Exista riscul șocului anafilactic.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 1°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 5°C 5°C
CRAIOVA 6°C 9°C
BRASOV 0°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI