Instituțiile de învățământ superior din Cluj-Napoca oferă echipamente și specialiști disponibili să lucreze în laboratoarele Spitalului Clinic de Boli Infecțioase

24 martie 2020, 10:13

Mai multe centre universitare din Cluj-Napoca se implică în lupta împotriva noului tip de coronavirus, a transmis Sorina Noroc, de la TVR Cluj.

Instituțiile de învățământ superior oferă atât echipamente, cât și specialiști.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară pune la dispoziția Spitalului Județean de Urgență aparatură performantă pentru diagnosticarea persoanelor suspecte.

Universitatea Babeș Bolyai a donat un echipament pentru diagnosticare, care poate analiza 96 de probe simultan.

Mai multe kit-uri de testare au fost comandate de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, acolo unde sunt specialiști disponibili să lucreze cu aceste analize.

Specialiști de la toate universitățile sunt dispuși ca, în perioada următoare, să își desfășoare activitatea în laboratoarele Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. Deși echipament există, problema constă, de fapt, în lipsa kit-urilor de testare. Acestea sunt comandate, însă ajung foarte târziu, pentru că nu se respectă termenele din contracte. De aceea, în acest moment, în Cluj lucrează doar două din cele 6 aparate existente.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite