Instanţa supremă amână pentru 8 iunie pronunţarea în dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu

29 mai 2018, 07:34

ACTUALIZARE O nouă amânare a sentinței în cazul președintelui PSD, Liviu Dragnea, judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Magistrații Înaltei Curți vor da verdictul vinerea viitoare, pe 8 iunie. Termenul fixat va avea loc cu o zi înaintea unui miting de susţinere pentru premierul Viorica Dăncilă, anunţat recent de PSD. La termenul de acum două săptămâni, DNA a cerut ca liderul PSD să fie condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare.

………………………………………….

Pe de alta parte, procurorii DNA au cerut încetarea procesului penal pentru fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica, pe motiv că și-a achitat partea de prejudiciu.

Dragnea și fosta lui soție sunt acuzați că ar fi cerut angajarea a două membre PSD la Protecția Copilului Teleorman.

Ele nu s-ar fi dus la muncă, dar ar fi încasat salariu: peste 100 de mii de lei timp de mai mulți ani.

Procurorul DNA consideră că există probe care să dovedească vinovăția liderului PSD și vorbește despre mai multe mărturii.

În primul rând este vorba despre mărturia fostei directoare de la Protecția Copilului Teleorman, Floarea Alesu, care spune că Liviu Dragnea i-ar fi cerut să le menițină în funcție pe cele două secretare PSD.

 

Cele două și-au recunoscut faptele și au cerut instanței să le dea pedepse cu suspendare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite