Inspiră România | Medic gastroenterolog, despre obiceiurile şi gesturile pe care le facem inconştient şi care pot genera afecţiuni

8 iunie 2022, 14:15

Pe contul să de TikTok, medicul Mădălina Petre explică cum anumite obiceiuri pe care le avem, anumite gesturi pe care le facem inconştient pot genera afecţiuni.

Trebuie să fim atenţi de unde cumpărăm alimentele, cum sunt depozitate, la ce temperaturi sunt păstrate.

Trebuie să fim foarte atenţi la etichetele produselor, să învăţăm să le citim.

Un aliment contaminat poate cauza mai mult de 200 de boli.

Helicobacter Pylori rămâne una dintre cele mai răspândite infecţii la om, prevalenţa infecţiei fiind înalt corelată cu statusul socio-economic şi variază între 50-80%.

Infecția cu Helicobacter Pylori poate fi o infecţie acută şi se manifestă prin greaţă, vărsături, dureri de stomac, diaree.

Sunt cazuri în care bacteria se localizează la nivelul stomacului şi începe să dea senzaţia de stomac preaplin, greaţă, balonare.

Bacteria H. Pylori poate pătrunde în organism prin consumul de apă sau de alimente contaminate, dar se poate transmite și de la o persoană la alta prin intermediul salivei sau prin materiile fecale (de exemplu, dacă cineva infectat nu se spală pe mâini după utilizarea toaletei).

Febra, diareea şi vărsăturile duc la deshidratare şi oamenii sunt sfătuiţi să meargă la medic pentru evaluare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite