Inspirați de Harry Potter. Sportul vrăjitorilor, Quidditch, este jucat de spanioli în meciuri oficiale

8 ianuarie 2020, 08:32

Vulturii din Barcelona si Minotaurii din Manchester concurează pe un teren de quidditch. Jocul inventat de JK Rowling și ilustrat atât de bine de filmele despre Harry Potter a fost pus în practică de fanii acestei competiții, iar în Spania au fost create 20 de echipe până acum.

Mikel Aulet, jucător de quidditch: „Sunt multe lucruri pe care nu le putem aplica în realitate: măturile zburătoare, mingile care se mișcă singure fără să le atingă nimeni.”

Jucătorii aleargă cu un lemn între picioare, care nu trebuie lăsat jos nicio secundă și încearcă să arunce mingea printr-un mic cerc de metal aflat pe terenul adversarilor.

Jocul transpus în realitate se inspiră din fotbal și din rugby, dar regulamentul respectă în totalitate tradiția filmelor despre Harry Potter, cu excepția faptului că mingea cu aripi de aur, Golden Snitch, este ținută de un jucător cu tricou galben.

Chari Moreno, jucător de quidditch: „Puțini jucau la început și erau fani Harry Potter, dar acum fenomenul s-a răspândit și oamenii vin din diverse locuri, aduși nu doar de cărți. Cu toate că nu este destul de cunoscut, jocul elevilor de la Hogwarts se răspândește foarte repede.”

Jordi Galaso,  jucător de quidditch: „Constant ne aflăm în căutare de oameni. Suntem activi și vrem să participăm la evenimente mari.”

Cursul de Quidditch a fost creat în 2005 la o universitate din SUA și acum este prezent în 400 de centre universitare și 300 de școli.

Cupa mondială de Quidditch are loc în fiecare an și adună sportivi din 16 regiuni ale Statelor Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite