Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă: 53 de localități au fost afectate de vremea rea. Marţi şi pe timpul nopţii au fost emise 32 de atenţionări şi avertizări imediate

Inundații. Intervenție a pompierilor
Inundații. Intervenție a pompierilor
17 iunie 2020, 09:22

În cursul zilei de marţi şi pe timpul nopţii, la nivel naţional au fost emise 32 de atenţionări şi de avertizări hidrometeorologice imediate, care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse torenţiale, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanţi şi viituri rapide pe râurile mici.

Pentru înlăturarea efectelor, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 34 de locuinţe, 80 de curţi, 41 de beciuri/ subsoluri şi de pe 8 străzi.

Precipitaţiile abundente au produs efecte semnificative în judeţul Cluj, unde pompierii au acţionat în 8 localităţi, pentru evacuarea apei cu motopompe.

Pe DN 1R, între localităţile Călăţele şi Dealul Negru, traficul rutier este oprit din cauza surpării părţii carosabile în urma unei viituri.

Alte judeţe unde aversele torenţiale au produs situaţii deosebite au fost Argeş, Gorj, Ialomiţa şi Teleorman, unde s-a acţionat pentru evacuarea apei acumulate în peste 70 de gospodării.

În Capitală au fost înregistrate situaţii izolate în care a fost nevoie de intervenţia pompierilor, pentru degajarea a doi copaci şi evacuarea apei dintr-o parcare şi trei curţi.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe un drum naţional (DN 15/MS), două drumuri judeţene (DJ 108C/CJ şi DJ 242H/GL), este oprit pe două drumuri naţionale (DN 57B/CS şi DN 1R/CJ), respectiv pe un drum judeţean (DJ 108F/SJ).

Miercuri dimineață se intervine în judeţul Dâmboviţa pentru evacuarea apei de pe o stradă şi în judeţul Giurgiu pentru evacuarea apei dintr-o curte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă