Inspecţia Sanitară verifică fiecare secţie şi salon din spitalul "Bagdasar-Arseni" după cazul tinerei care a murit infectată cu 2 bacterii

Inspectorii de la Sănătate Publică verifică salon cu salon după ce în presă a apărut un nou scandal legat de bacteriile din spital. Site-ul tolo.ro a prezentat cazul unei tinere care a fost operată de hernie de disc şi a murit în urma unei septicemii. În opinia medicilor, o malformaţie a vaselor de sânge de la creier a fost cauza morţii.

02 Martie 2017, 18:38 (actualizat 02 Martie 2017, 20:18) Știrile TVR |
Control la spitalul Bagdasar Arseni
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cazul tinerei decedate care a intrat în şoc septic după mai multe intervenţii făcute la Bagdasar-Arseni a scos la lumină mai multe neconcordanţe în ceea ce priveşte numărul infecţiilor nosocomiale din spital. 

Potrivit site-ului tolo.ro, responsabilii din unitatea medicală le-au comunicat jurnaliştilor de la GSP că în perioada decembrie-februarie au fost depistate 10 cazuri de infecţii cu două bacterii: 9 cu clostridium difficile şi unul cu stafilococ auriu.

În schimb, DSP a transmis că spitalul a raportat 9 pacienţi infectaţi cu 5 bacterii.

Inspectorii de la Sănătate Publică verifică acum fiecare salon şi secţie.

"Echipa urmăreşte condiţiile igienico-sanitare, respectarea normelor de igienă în spital (...) măsurile întreprinse de spital, da, în condiţiile în care au avut un caz de infecţie cu un anumit germen, ce măsuri a luat spitalul pentru limitarea extinderii", a confirmat pentru Ştirile TVR şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Cristina Pelin.

Spitalul este obligat să izoleze pacienţii infectaţi, iar după ce este eliberat, spaţiul trebuie închis şi dezinfectat temeinic.

"Ea a fost internată în rezervă de la început, numai cu mama care a fost asistentă medicală. Din momentul în care a fost diagnosticat clostrodium difficile, s-au evacuat toţi pacienţii. (...) Din păcate este o autocolonizare pe fondul, mă rog, sigur, unei scăderi a imunităţii", a declarat neurochirurgul şi directorul medical al spitalului Bagdasar-Arseni, prof. dr. Mircea Gorgan.

O lună şi jumătate s-a chinuit Georgiana Maxim la Bagdasar-Arseni.

Internată pentru o operaţie uzuală, tânăra de 36 de ani a suferit 4 intervenţii. După operaţia de hernie de disc cervicală, i-a paralizat un picior. A trecut apoi prin alte intervenţii. Au apărut complicaţii şi infecţiile cu cele două bacterii periculoase.

Când a murit, tânăra avea septicemie şi hemoragie masivă la creier.

Medicii susţin că a răpus-o o malformaţie a vaselor cerebrale şi au cerut o expertiză.

Anul trecut, Inspecţia sanitară a mai făcut 7 controale la "Bagdasar-Arseni" şi a dat 15 sancţiuni pentru diverse nereguli.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI